Με τσίμπησε μια σφήκα ασφαλιστή μου, καλύπτομαι;

 

Ένα πρωινό χτυπάει το κινητό μου και ακούω έναν πελάτη να φωνάζει: Καλημέρα ασφαλιστή μου! Με τσίμπησε σφήκα καλύπτομαι;

Ο πελάτης είχε πάει με την οικογένεια του στην θάλασσα. Όπως λιαζόταν στην παραλία τον τσίμπησε μια σφήκα και ο οργανισμός του αντέδρασε με κοκκινίλες, τοπικό οίδημα, κνησμό και φοβήθηκε για τυχόν εξέλιξη περαιτέρω αλλεργικής αντίδρασης.

Το τσίμπημα της σφήκας είναι ένα δυσάρεστο τυχαίο γεγονός! Σύμφωνα με τους γενικούς όρους των συμβολαίων υγείας, ατύχημα είναι ένα αιφνίδιο συμβάν ανεξάρτητο από την θέληση του ασφαλισμένου, που επιφέρει ανάγκη υγειονομικής φροντίδας. Δείτε εδώ πιο συγκεκριμένα, τους όρους συμβολαίου υγείας της εταιρείας Interamerican, παρόμοιους και άλλων εταιρειών:

Όροι συμβολαίου υγείας της εταιρείας Interamerican

Ο πελάτης πράγματι ενημέρωσε το συντονιστικό κέντρο της εταιρείας και επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία συνεργαζόμενου νοσοκομείου της επιλογής του για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το τσίμπημα είναι ένα τυχαίο και έκτακτο περιστατικό!

Όλα τα νοσοκομειακά συμβόλαια παρέχουν κάλυψη φροντίδας από ένα έκτακτο ατύχημα, πάντοτε ανάλογα το συμβόλαιο, τις παροχές και την ασφαλιστική εταιρεία. Σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρείες μαζί με το κυρίως νοσοκομειακό συμβόλαιο ή άλλες γενικές ασφαλίσεις, δίδουν επιπλέον και διάφορα προνόμια υγείας ιδιαίτερα αξιοποιήσιμα στα αστικά κέντρα. Εάν ο ασφαλισμένος τσιμπηθεί σε επαρχιακό μέρος που λειτουργεί μόνο τοπικό κέντρο υγείας ή δημόσιο νοσοκομείο θα εξυπηρετηθεί από εκεί. Επειδή όμως κάθε περίπτωση ασφαλισμένου και συμβολαίου διαφέρει στον τρόπο εξυπηρέτησης και περίθαλψης, ο ασφαλισμένος θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσει με την εταιρεία και τον ασφαλιστή του για τον σωστό συντονισμό.

Δείτε εδώ πιο αναλυτικά τον ορισμό του έκτακτου περιστατικού σύμφωνα με την εταιρεία Generali, παρόμοιους και άλλων εταιρειών:

Ορισμός του έκτακτου περιστατικού σύμφωνα με την εταιρεία Generali

Το τσίμπημα από σφήκα μπορεί να επιφέρει από απλά τοπικά συμπτώματα έως μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, ανάλογα τον οργανισμό που δέχεται το τσίμπημα. Επειδή όμως πολλές φορές δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει το σώμα μας καλό θα είναι να είμαστε σχολαστικοί στην φροντίδα μετά το συμβάν, ανάλογα τα συμπτώματα.

Πριν φύγετε διακοπές, εκτός από το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών θυμηθείτε την κάρτα νοσοκομειακής περίθαλψης του συμβολαίου υγείας σας, ή ακόμα και τις κάρτες υγείας που δίνονται δώρο με τις ασφαλίσεις γενικών. Πιθανόν όλα να φανούν χρήσιμα σε ένα έκτακτο τσίμπημα! Εξάλλου η λέξη ατύχημα περιέχει την λέξη τύχη! Καλό ταξίδι!

Via nextdeal

Add Comment