Ασφαλίστε την αστική ευθύνη του σκάφους σας και ταξιδέψτε με ούριο άνεμο!

 

Όλα τα μηχανοκίνητα σκάφη, ιδιωτικά και επαγγελματικά, όσα έχουν ολικό μήκος άνω των 7 μέτρων, τα ταχύπλοα με εξωλέμβια μηχανή, με έσω/εξωλέμβια και με εσωλέμβια, τα φουσκωτά όλων των ίππων και των τύπων, τα θαλάσσια μέσα αναψυχής τύπου water jet,όπως hover craft, jet ski, sea bike, mini cruiser, surf-jet, aqouascooter, κ.α. είναι υποχρεωμένα σε ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και επιβαινόντων.

Δείτε εδώ το απόσπασμα του Νόμου 4256/2014 που καθορίζει τα όρια των αποζημιώσεων κατόπιν θαλάσσιου ατυχήματος από μηχανοκίνητα σκάφη:

Απόσπασμα του Νόμου 4256/2014 που καθορίζει τα όρια των αποζημιώσεων κατόπιν θαλάσσιου ατυχήματος από μηχανοκίνητα σκάφη

Όλα τα μη μηχανοκίνητα πλωτά μέσα αναψυχής θαλάσσια ποδήλατα, κανό, wind surf, kayak, seabuggu, ιστιοσανίδες κ.α. είναι υποχρεωμένα σε ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και επιβαινόντων.

Δείτε εδώ το απόσπασμα του Νόμου 444Β/1999, ομοίου αποσπάσματος του Νόμου 2743/1999 που καθορίζει τα όρια των αποζημιώσεων κατόπιν θαλάσσιου ατυχήματος από μη μηχανοκίνητα σκάφη:

Απόσπασμα του Νόμου 444Β/1999 που καθορίζει τα όρια των αποζημιώσεων κατόπιν θαλάσσιου ατυχήματος από μη μηχανοκίνητα σκάφη

Συμβόλαια σκαφών αστικής ευθύνης αλλά και πρόσθετων καλύψεων παρέχονται πληθώρα από τις ασφαλιστικές εταιρείες Generali, Interamerican, AXA, Allianz, Ergo, Εθνική , Αγροτική, Eurolife ERB, Μινέττα, Υδρόγειο, Συνεταιριστική, Ιντερσαλόνικα, Ατλαντική Ένωση, Interasco, Ορίζων κ.α.

Δείτε εδώ τους όρους ασφάλισης αστικής ευθύνης μηχανοκίνητων σκαφών έναντι τρίτων της ασφαλιστικής εταιρείας ERGO, παρόμοιους και άλλων εταιρειών:

Όροι ασφάλισης αστικής ευθύνης μηχανοκίνητων σκαφών έναντι τρίτων της ασφαλιστικής εταιρείας ERGO

Tα ασφάλιστρα για τα μηχανοκίνητα σκάφη διαμορφώνονται ανάλογα την χρήση και τον τύπο του σκάφους ταχύπλοο, ιδιωτικό, επαγγελματικό, ιστιοπλοϊκό, περιηγητικό, τρεχαντήρι, δρομολογικό κτλ., τους ίππους της μηχανής 15Hp, 30Hp, 50Hp κτλ, το χρονικό διάστημα πλεύσης ετήσιο, εξάμηνο κ.α. Το κόστος για ένα συμβόλαιο αστικής ευθύνης ταχύπλοου σκάφους προσωπικής αναψυχής έως 15Hp ξεκινά ενδεικτικά από 30 ευρώ ετησίως ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία. Αντίστοιχο είναι και το ασφάλιστρο για τα μη μηχανοκίνητα σκάφη, βάρκες, κανό, θαλάσσια ποδήλατα το οποίο ξεκινά ενδεικτικά από 25 ευρώ ετησίως πάντοτε ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία.

Εάν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί πρόσθετες καλύψεις, επιπλέον της υποχρεωτικής ασφάλισης όπως πυρκαγιά, έκρηξη, κλοπή σκάφους, κλοπή εξωλέμβιου μηχανής, κακόβουλη βλάβη, βύθιση, πρόσκρουση, προσάραξη, ζημιές στην προπέλα, στον ελικοφόρο άξονα, στο πηδάλιο, σεισμό, ηφαιστειακή έκρηξη, αμέλεια πληρώματος, νομική προστασία, χερσαία μεταφορά κ.α. έχει την δυνατότητα να τις προσθέσει καταβάλλοντας ασφάλιστρο, ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας και κυματίσει η γαλανόλευκη σημαία υπερήφανα στις ακτές τις χώρας μας, καλέστε τον ασφαλιστή σας! Πιθανόν εκτός από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να σας φυσήξει και ούριος άνεμος !

Via nextdeal

Add Comment