Οδική βοήθεια προκάλεσε ζημιά $25.000 σε ηλεκτρικό όχημα

 

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν ιδιοκτήτη ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και πιο συγκεκριμένα μιας Ford Mustang Mach-E στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ξένο δημοσίευμα, το ηλεκτρικό όχημα ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία της Ford πάνω σε πλατφόρμα οδικής βοήθειας. Όταν το όχημα παραδόθηκε από την οδική βοήθεια στην αντιπροσωπεία και ελέγχθηκε από τους ειδικούς, πέρα από το αρχικό μηχανικό πρόβλημα που παρουσίασε, τον ενημέρωσαν πως το όχημα ρυμουλκήθηκε με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο σύστημα ψύξης των μπαταριών του αυτοκινήτου.

Ένα λάθος που αποτιμήθηκε στις 28.000 δολάρια με τον οδηγό του ηλεκτρικού οχήματος να βρίσκεται σε ασφαλιστικό αδιέξοδο καθώς η εταιρεία οδικής βοήθειας αρνείται ότι προκάλεσε τη ζημιά στο όχημα, η Ford δεν αναγνωρίζει την ευθύνη βλάβης στην μπαταρία καθώς δεν ήταν εργοστασιακό λάθος και η ασφαλιστική εταιρεία δεν καλύπτει τη συγκεκριμένη απαίτηση χωρίς να υπάρχει υπαίτιος.

Ένα περιστατικό το οποίο έχει επαναληφθεί στο παρελθόν με την Ασφαλιστική εταιρεία σε αυτή την περίπτωση να καλύπτει το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας με τον οδηγό όμως να περιμένει για μήνες μέχρι η αντιπροσωπεία να του παραδώσει το όχημα.

Βέβαια προς υπεράσπιση της εταιρείας, η Ford στο manual που δίνει σε οδηγούς των ηλεκτρικών οχημάτων της αλλά και στα συνεργαζόμενα συνεργεία και εταιρείες οδικής βοήθειας αναγράφει τις ευαισθησίες του οχήματος σχετικά με τις μπαταρίες τους αλλά και από ποια σημεία πρέπει να ρυμουλκείται το όχημα προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές.

Via insurancedaily

Add Comment